Bevar Thy Logo

Norske forskere: Vi har ikke brug for større vindmøller

Norske forskere advarer mod tendensen til at bygge stadig større vindmøller, idet de påpeger, at det øger både omkostningerne og kompleksiteten ved installation og vedligehold.

De fremhæver, hvordan den nyeste generation af gigantiske havvindmøller, såsom Mingyangs 22 MW model, kræver større installationsfartøjer, hvilket yderligere presser omkostningerne op. Forskerne, inklusiv John Olav Giæver Tande fra FME Northwind og Kenneth Thomsen fra DTU Vind, argumenterer for, at industrien bør fokusere på omkostningseffektivitet pr. kWh snarere end at forfølge større størrelser.

De opfordrer til at sætte en grænse for vindmøllers maksimumsstørrelse og til at udvikle nye standarder, der kan fremme masseproduktion og dermed gøre vindkraft til en mere overkommelig og tilgængelig energikilde globalt, uden nødvendigvis at gøre vindmøllerne større.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i nyheder, artikler og bliv inviteret til vores arrangementer. Du kan også blive medlem og støtte vores arbejde mod vindmølle-testcentret i Østerild

Tilmeld nyhedsbrev

Meld dig ind i foreningen

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig orienteret om vore arjbejde, følg med i nyheder, artikler og bliv inviteret til vores arrangementer.