Bevar Thy Logo

Demonstrationen mod testcenter samler mere end 300

Arbejdsgruppen har siden oktober været i gang med forskellige tiltag for at gøre politikere og beboere i området opmærksom på konsekvenser af en eventuel udvidelse af Østerild testcenter. Det er voldsomt, når der kan blive tale om, at 200 mennesker skal fordrives fra hus og hjem. Man forstår ikke at dette kan være muligt i dagens Danmark- nu får vi se.

Arbejdet har foreløbig gjort, at vi nu ser en kommunalbestyrelse, der melder klart ud, og enstemmigt siger NEJ til udvidelsen. Der var inden kommunalbestyrelsesmødet den 19.dec. 2023 usikkerhed om, hvordan vores folkevalgte forholdt sig til sagen.

  • Demonstrationen med henved 300 mennesker gjorde indtryk.
  • Vi havde en stand på julemessen på Thy Event & Natur. Formålet var at oplyse om planerne og at indsamle underskrifter.(150 fysiske).
  • Underskriftindsamlingen har nu passeret 2600. Et klart signal som også arbejdsgruppen påskønner – at vi får denne store opbakning.
  • Beboerne i Frøstruplejren er også gået aktiv ind i modstanden og fører deres kamp. Vi har afholdt et enkelt møde med dem, og har telefonisk kontakt Måske kan det skabe nogle synergier, at vi udveksler viden m.v.

 

Som I nok har bemærket, har vi haft kontakt med diverse medier og skrevet læserbreve og kronikker.
Vi har inviteret Morten Dahlin på besøg, men han har ikke svaret. I mellemtiden har Lildstrand fået sin Dark Sky – certificering. En certificering der kan komme i fare ved en evt. udvidelse af testcenteret. Flot arbejde af Hawboernes Forening.

  • Vi har kontaktet landspolitikere og lokale fra forskellige partier.
  • Thisted kommune skal afgive nyt høringssvar senest den 16.1.24. Her har vi sendt materiale til kommunen, som de kan vælge at bruge.
  • På onsdag er der en lille delegation, der har fået foretræde i Folketinget for Udvalget for Landdistrikter og Øer. Efterfølgende håber vi at få en snak med politiske ordførere.
  • Vi har valgt ikke at gennemføre et større arrangement i januar.
  • Der er tilgået to nye medlemmer i arbejdsgruppen: Jens Tilma og Bjarne Sørensen

 

Vi ses til generalforsamling den 28.1.24 kl. 10.00 på Frøstrup Borgerkro.

Venlig hilsen
Arbejdsgruppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i nyheder, artikler og bliv inviteret til vores arrangementer. Du kan også blive medlem og støtte vores arbejde mod vindmølle-testcentret i Østerild

Tilmeld nyhedsbrev

Meld dig ind i foreningen

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig orienteret om vore arjbejde, følg med i nyheder, artikler og bliv inviteret til vores arrangementer.