Bevar Thy Logo

Event: Stop testcenterskandalen i Østerild

29. Juni,
March fra Thylejren kl. 14:00 til Kirsten Kjærs museum

Om arrangementet

Den planlagte udvidelse af Østerild testcenter truer med at omdanne hele området omkring Østerild og Hjardemål klit, til en enorm industrizone hvor mere end 200 børn og voksne fordrives. Her bliver hverken er plads til den unikke fredede natur eller de lokalsamfund der i generationer har haft deres hjem her.

Også de omliggende byer vil blive hårdt ramt. Sundhedsskadelig støj fra vindmøllerne, store reduktioner i huspriser, tab af arbejdspladser, skolelukninger, spildevandsanlæg og tung trafik er blot nogle af de alvorlige problemer, der følger med, når et testcenter for verdens største havvind-turbiner og PtX etableres.

Det er derfor afgørende, at så mange som muligt bliver oplyst om de omfattende og ødelæggende konsekvenser, der kan blive en realitet inden for kort tid. Vi har brug for din støtte til at stå imod og fortælle de ansvarlige politikere, at området ikke kan bære endnu et testcenter.

Tilmelding er ikke nødvendig, men af praktiske hensyn må du meget gerne fortælle at du kommer på dette link

Har du spørgsmål så kontakt os gerne på [email protected]

Program

Vi mødes lørdag d. 29 Juni kl. 14:00 ved Thylejren og går til Kirsten Kjærs museum (ca. 2 km.) Her starter vi programmet kl 15:00

Under arrangementet er der mulighed for at købe lidt mad samt drikkevarer. Museets parkeringsplads kan benyttes. Har man bil og ønsker at deltage i marchen fra Thylejren afgår der Bus fra Kirsten Kjærs museum til Thylejren kl. 13:45.

  • Velkomst ved formand for Bevar Thy: Ulrik Iversen
  • Læge Jens Tilma holder oplæg om støj og helbred
  • Musikalsk indslag af Tekstrøm
  • Oplæg v. Ib Nielsen fra Danmarks Naturfredningsforening Thy
  • Oplæg v. Prof. Frede Hvelplund fra Aalborg Universitet

 

Praktisk:

Adresse Thylejren: Gl. Aalborgvej 16, 7741 Frøstrup 

Adresse Kirsten Kjærs museum: Langvadvej 64, 7741 Frøstrup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i nyheder, artikler og bliv inviteret til vores arrangementer. Du kan også blive medlem og støtte vores arbejde mod vindmølle-testcentret i Østerild.

Tilmeld nyhedsbrev

Meld dig ind i foreningen

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig orienteret om vore arjbejde, følg med i nyheder, artikler og bliv inviteret til vores arrangementer.